Amuzante

Program de slăbit

Hai să vă povestesc! Înaintea oricărei diete există o serie de lucruri pe care le faci înainte. Te pregătești, cum s-ar zice. Bun. De lunea viitoare(întotdeauna, dar întotdeauna de lunea viitoare) ne apucăm de slăbit. De ce avem nevoie sau ce trebuie să facem? Păăăăăăi…..Vaaaaaiiiii! Nu avem o costumație sport. Toată lumea știe că slăbitul fără sport nu e ok. Prin urmare, mergem la Decathlon, cumpărăm ce ne trebuie, luăm și câteva batoane cu cereale și ciocolată- Aptonia, că de, au doar 88 calorii, trecem prin Auchan și mai cumpărăm nițică brânzică light și niște cotlet haiducesc fără pic de grăsime. Salivăm când ieșim pentru că vedem de la depărtare „Palatul KFC” și plecăm spre casă. Așa. Avem îmbrăcăminte sport, dar vaaaaiiiiii!!! Nu avem bicicletă, gantere, coardă elastică, stepper, orice! Facem un calcul și decidem: luna viitoare se poate, acum nu. Ce mai e de făcut? Trebuie terminate toate coastele prăjite de la mămica, facem clătite cu de toate, bem și cidru că na, o să-i ducem dorul…Staaaaiiii! Dacă nu mănânc și harbuz murat, nu voi putea să mă concentrez la dietă. Într-un borcănel mai avem câteva bucățele de cârnat afumat. Gust doar, nu-l mănânc pe tot. Oooops!! A fost puțin. :-)))) Ne uităm la un film??? Daaaaaa!!! Popcorn si nachos cu sos iute (dacă aveam și sos de brânză, tare bine mai era!). A sunat mama. A făcut tort la metru cu cremă din aia bună, bună. Daca nu mergem să luăm se supără și nu vrem asta. Ne sacrificăm, nu avem încotro. Și tot așa pâna vine Sfânta zi de LUNI.
După o „curățenie” aprigă prin frigider și cămară, te iau grijile și te apuci de făcut calcule. Ok. 2000 de calorii pe zi. Pot să fac asta. Aaaaaa!! Scrie aici că dacă faci 5000 de pași, pierzi 500 de calorii. Foarte tare!! Înseamnă că poți mânca un baton de ciocolată Snikers lejer. E mană cerească!!! :-)))) O roșie are 9 calorii, iar un castravete 8. Waaaauuu!! Grozaaaav!!! Voi mânca un kilogram. O friptură de porc la grătar are 232 calorii, iar una de pui are 122. Ooooooo, dar o să fie simplu. Numai asta voi mânca. Ador grătarul! Cu pâine coaptă. Biiiiiip!!! Fără pâine! Obligatoriu. Nu-i nimic. Îl mănânc gol. Cu roșii. :-)))
După toate aceste „pregătiri”, am trecut la treabă. Amândoi. Motivați, încrezători, dar parcă nu la fel de bucuroși ca până acum.
Eeeeeeiiii, dragii mei, nu e simplu. Râdem, facem haz de necaz și mai uităm de pofte. Foamea a dispărut după câteva zile, dar pofta e prezentă în continuare. Chiar în acest moment, cântărim o bomboană de salvie. Nu ne doare gâtul, dar e dulceeee! :-))))))