Ganduri

Foaie verde de mărar

M-am trezit târziu. Am intuit vremea de-afară după culoarea pe care o atribui fiecărei zile. Azi am zis… GRI. Am privit de după draperie parcarea din fața blocului. Trotuarul era ud. Ah! Mai și plouă…Nasol. Tema zilnică: găsirea unui lucru, a unei stări care să mă mulțumească sufletește. Păi…să vedem. La asta m-am gândit ieri, pe asta am făcut-o alaltăieri, cealaltă parcă nu mă satisface complet… Ceva aparent banal, e al dracului de greu de găsit. Tavanul nu-mi dă nicio sugestie. E alb și pătrat…Clar! Azi sunt nefericită. Gândul că va trebui să ies din casă pentru a mă întâlni cu o prietenă îmi dă ceva bătăi de cap, dar mă și pune la treabă. Verific ceasul din 10 în 10 minute și-apoi mă gândesc că…fie ce-o fi, eu nu-mi iau umbrela cu mine. Mi se pare mult prea greu. Mai bine să mă plouă. Am trei umbrele uitate în maxi până acum. Uneori parcă am făcut-o intenționat. Soarta celei portocalii nu o știu nici măcar acum…Unde-o fi rămas? Cine știe?
Cum am pășit afară, frigul și vântul puternic mi-au străpuns întreg trupul și mi-au făcut cadou o durere sâcâitoare la urechea dreaptă. Continui să merg către stație, reproșându-mi tacit că bine mi-ar fi fost cu geaca de iarnă, dar na, paltonașul meu bleumarin mă face mai slabă. Ajunsă în stație, observ că cizmele și pantalonii mei negri au picățele albe și-mi dau seama că am folosit spray de cameră în loc de parfum. Nu-mi explic cum, dar e prea târziu oricum. Același 150 mă duce la destinație. De-aici, ziua mea a început să-și schimbe culoarea. Există oameni care se gândesc la tine, care te caută când știu că e momentul. Sentimentul acesta m-a făcut să-mi permit până și un “păcat” culinar : carne de porc la garniță, mămăligă, usturoi, murături, cartofi prăjiți, vin rose și-un cappuccino cu frișcă, la final. Am făcut-o lată. Știu. M-am lăsat singură fără masa de seară, însă nu-mi pare rău.
Am plecat de-acolo simțindu-mă bine și fiind recunoscătoare. Stropii reci de ploaie nu mă mai deranjau, iar frigul părea să mă-ncălzească. Ciudat, dar tare plăcut. Mai aveam în schimb o poftă. Am rezolvat-o și pe ea…la librărie.
Acum stau și mă gândesc cu care să încep. M-am hotărât!
Curajul de a fi vulnerabil- Brene Brown. Mă atrage capitolul șase. 🙂
Zile colorate vă doresc!