De pe web

Pentru astea și pentru multe altele, vă mulțumesc!

Când spun sau gândesc ceva referitor la părinții mei, nu am cum să nu mă emoționez și să nu mă simt vulnerabilă. Ei sunt pentru mine cel mai bun medicament. Mă vindecă de toate bolile, stările, temerile, confuziile. Tot ei îmi dau cele mai adevărate îmbrățișări,cele mai apăsate pupăceli și cele mai realiste sfaturi. Toate acestea le primesc gratuit din partea lor. Nu-mi cer nimic. Nici măcar mulțumire. De aceea, m-am gândit să fac o listă cu câteva dintre lucrurile pentru care aș dori să le mulțumesc, așa, simplu și din sufletu-mi de copil iubitor, sensibil, neascultător uneori, impulsiv, pesimist, însă atât de recunoscător pentru cei ce-i sunt mamă și tată.

 1. Vă mulțumesc că existați și că are cine să-mi deschidă poarta.

 2. Vă mulțumesc că ați ales viața pentru mine.

 3. Vă mulțumesc pentru dragostea față de carte.

 4. Vă mulțumesc pentru serile în care stăteam pe întuneric și spuneam bancuri cu toții.

 5. Vă mulțumesc că m-ați învățat ce-nseamnă sacrificiul și-am știut să nu mă supăr când nu ați avut bani să ne trimiteți pe toți trei în excursii.

 6. Vă mulțumesc că mi-ați permis să-mi spun punctul de vedere chiar și atunci când am fost mai degrabă obraznică și sfidătoare.

 7. Vă mulțumesc pentru cele mai frumoase zile de sâmbătă.

 8. Vă mulțumesc că mi-ați transmis dragul de a trebălui prin curte. Îmi place mult să grădinăresc, să fac curățenie, să sap, să scot ceapă, să culeg pătrunjel, să ud roșiile, să curăț saci întregi de porumb, să mătur chiar și drumul, să schimb mereu fețele de masă, să curăț florile, să văruiesc, să dau strugurii prin zdrobitoare, să plivesc, să stau la sfârșitul zilei să mă uit în jurul meu și să respir mulțumită.

 9. Vă mulțumesc pentru strădania voastră de a nu ne lipsi nimic. Să nu credeți vreodată că nu am observat tristețea din ochii voștri când ați fost nevoiți să îmi cumpărați cea mai ieftină variantă a unui lucru pe care mi l-am dorit . V-am apreciat mai mult pentru asta.

 10. Vă mulțumesc că mi-ați spus să fiu cuminte. Așa îmi doresc la rându-mi să-mi fie copiii.

 11. Vă mulțumesc că niciodată nu m-ați îndemnat să mă apăr folosind forța fizică.

 12. Vă mulțumesc că ați decis ca din rochia mamei de mireasă să îmi faceți cea mai frumoasă rochiță de prințesă pentru serbare.

 13. Vă mulțumesc pentru păpușa Barbie cu top negru și fustă roșie, strălucitoare. Nici acum nu știu cum de s-a putut să o am.

 14. Vă mulțumesc pentru gustările dulci: turte în ulei, gogoși, plăcinte, prăjituri.

 15. Vă mulțumesc pentru că ați decis să mă înscrieți la Liceul Pedagogic și să faceți un sacrificiu financiar enorm.

 16. Vă mulțumesc pentru că atunci când tata a rămas fără serviciu, din ultimul salariu, a venit la mine la cămin și m-a luat în oraș pentru a-mi cumpăra cam tot ce ar avea nevoie o fată pentru un an.

 17. Vă mulțumesc că m-ați încurajat să fac ce-mi place, dar ați știut să mă ghidați spre drumuri accesibile.

 18. Vă mulțumesc că mi-ați tolerat stările de nervi și crizele de isterie atunci când m-am înfruntat cu viața.

 19. Vă mulțumesc că l-ați iubit din prima clipă pe omul alături de care am ales să-mi duc zilele până la capăt.

 20. Vă mulțumesc pentru grija, uneori excesivă. E foarte confortabil să știi că în afară de tine, se mai roagă cineva.

 21. Vă mulțumesc că mă așteptați cu atâta dragoste și nerăbdare când vin acasă.

 22. Vă mulțumesc pentru lacrimile pe care le vărsați atunci când plec. Nu mă bucură, dar mă fac să fiu sensibilă și conectată cu iubirea voastră.

 23. Vă mulțumesc pentru murături, zarzavat, bulion, vin, găini, șunculiță, ceapă, hrean, dulceață, compot, prăjitura cu foi, varză, ardeii iuți, sticlele cu ulei și pentru tot ce ne puneți la pachet de fiecare dată când plecăm spre departe.

 24. Vă mulțumesc că mă respectați precum un om matur de-acum. Îmi prețuiți judecata și mi-o acceptați.Deși-s copil, asta mă face să mă simt mare.

 25. Vă mulțumesc pentru tot ce sunt. Poate că încă nu însemn destul pentru cei din jur, dar știu că pentru voi, însemn totul.

Aș putea să continui la înfinit cu mulțumirile, însă tocmai ce am devenit afectată emoțional. Plângăcioasă …mai pe înțelesul tuturor. Și pentru asta vă mulțumesc. Că nu-s imună la sentimente. Că pot să simt curat.

Să știi că și tu, cel sau cea care citești în momentul acesta, poți transmite un  mesaj părinților dacă intri pe pagina Mulțumesc părinților. Dacă ești norocos, poate câștigi chiar și un premiu. De asemenea, poți face asta și pe contul tău de facebook, cu tag către pagina Mulțumesc părinților și folosind bineînțeles, hashtag-ul #mulțumescpărinților. Baftă!