Ganduri

Am un prieten vechi. El se numește STRES! :D

Zilele trecute l-am auzit pe Răzvan spunând părinților lui că se simte tare bine când se gândește că a scăpat de stresul școlii și brusc, am constatat că eu sunt încă foarte înrădăcinată în aspectul acesta. De 21 de ani sunt stresată că începe școala! La început a fost din vina primelor emoții de școlar, apoi din cauză că reușeam să conștientizez că nu e chiar floare la ureche, mai târziu pentru că am urât faptul că a trebuit să stau departe de casă 4 ani pentru a putea deveni ce sunt astăzi, iar de 10 ani mă aflu în fața catedrei cu aceleași stări. Păi cum așa? Păi…e foarte simplu. Sunt ca un burete ce absoarbe emoțiile copiilor, dar și pe cele ale părinților, plus ce mai pun și din cămara sufletului meu…iese ceva cu adevărat măreț. :-))))
Stresul se manifestă diferit. La mine e nesomn, foame teribilă :-), irascibilitate crescută și tăcere. Nu scot un sunet…ACASĂ. Răz mă cunoaște deja. Eu nu vorbesc decât atunci când reușesc să mă detașez, respectiv astăzi. Abia acum, după 3 zile de când a început școala, am putut să îi povestesc ce s-a mai întâmplat, ce mai e nou, ce se mai aude și ce se mai vede la orizont. 😀
Îmi doresc un an liniștit pentru că am nevoie de asta. Un an în care să culeg ce am semănat, să mă pot bucura cu adevărat de copiii mei, să mă pot gândi la lucruri frumoase și să-mi fac planuri de viitor. Sună tare bine, dar cu stresul ce facem? Cum îl domolim? Cum facem să nu mai existe atâtea gânduri care, de multe ori sunt inutile? Știu teoria conform căreia eu sunt propriul meu medicament. Cum se face că nu reușesc să îmi administrez doza potrivită? De ce mă stresez acum că trebuie să îmi găsesc neapărat stiloul magic? Sau că mă așteaptă rufele la întins? Sau că nu știu dacă rezist cu durerea aceasta de măsea până vinerea viitoare? Sau că mama nu mi-a răspuns la telefon nici astăzi? Sau că Andreea e alergică la carnea de porc și arată ca un dalmațian pentru că o bucățică de mușchiuleț i-a făcut cu ochiul? De ce?
Multă lume îmi spune că aceste griji vor dispărea odată cu apariția unui copil propriu și personal. Eu zic așa: acum sunt bine.Stați să mă vedeți\auziți\citiți atunci.:-))))) Cred că poți scăpa de un anumit stres doar când îl înlocuiești cu altul. Sau cum zice mama mea…Când ești prea nepăsător. Bine, ea folosește un alt cuvânt, dar nu-l pot spune. :-))))
Cu astfel de…frământări îmi închei seara aceasta. Să-mi reamintiți mâine dimineață că trebuie să cumpăr o pâine feliată. Știu eu de ce! :-))) Somn liniștit și vise fără Hannibal că s-a terminat sezonul 3. Gata!

One Comment

  1. iedul cel mic

    Andreea nu mai arata ca un dalmatian si are grija si ce mananca ( Calciu, Aerius si urmeaza Zinc si Vitamina C :-)))))) ). Deci poti sa stergi stresul alergic 😀
    Mi-e tare dor de voi!!!

Comments are closed.