Life

Ecler + Borș = Love (Povești cu EL și Ea)

Știi când conștientizezi (zâmbind) că îl iubești mult, mult? Când EL îți lasă în frigider, ultimul mini ecler, iar tu nu poți să-l mănânci pentru că știi că și lui îi place la fel de tare.  Oricât de puternică ar fi tentația, îl așezi la răcoare și abia aștepți să se întoarcă de la birou, să-l găsească întreg și să te învite să-l mâncați împreună. Toată tărășenia aceasta te face să-ți dorești să îl surprinzi și mai și, așa că, pui repede de un borș (nu supă) cu găluște, chiar dacă nu ai leuștean proaspăt și-ți pare rău că ai refuzat-o pe mama când a vrut să ți-l plaseze în trăistuța cu bunătăți din cămară.
De ce borș cu găluște? Pentru că nu mai vrea carne. De peste o lună, te uiți la el cum savurează tot felul de salate în care nu pune nici măcar ulei sau oțet. Tot de atâta timp, îi fierbi ouă de prepeliță și-i toci varză. Îl apreciezi, dar nu-l urmezi pentru că detești salata și ouăle astea mici…  Îți iei gândul de la pârjoluțele pe care le-ai visat cu o seară înainte și de la puiul cu smântână deoarece nu-ți place când nu mâncați același fel, la masa de seară. Strategic așezi două sticluțe de Coca Cola pe blatul din bucătărie, pui două pahare înalte, un pai galben și unul roz. Borș cu băutură acidulată? Dezastru „intraburticios”, însă ați mai făcut din astea și nu vă e frică.
De unde starea de bine? De la EL. Te-a complimentat că ai fost să plătești impozitul și ți-a făcut ziua mult mai frumoasă. Dacă te-ai duce să scoți și apa de la subsol, l-ai da pe spate, dar nu cred că e cazul. Știi că te temi de spațiile de genul acesta. Mai bine te apuci de gătit că acuși e seară și apare copăcel. De fiecare dată când ajunge acasă, indiferent de cât de bună sau proastă i-a fost ziua, intră zâmbind și chiar dacă se zice că prima dată trebuie să te speli pe mâini, EL te pupă mai întâi și abia după, întră în baie. Nu omite să te întrebe cum ești, cum te simți, dacă ai mâncat, dacă te-a mai durut capul, dacă vrei să-ți dea bătătura din talpă cu cremă și multe alte griji pe care le are în legătură cu tine. Pentru că te iubește…